Vredi probati

Mali trikovi da naučite muškarca da vas sasluša i razume: Nikada ne počinjite razgovor napadom!

Pustite ga da završi posao koji trenutno radi, pa tek onda započnite razgovor, jer ćete tako imati njegovu nepodeljenu pažnju
Ljubav i zavođenje
20:56h
Mali trikovi da naučite muškarca da vas sasluša i razume: Nikada ne počinjite razgovor napadom!
Foto: Thinkstock

Koliko vam se puta desilo da ste partneru nešto pričali, a on vas je nezainteresovano slušao i povremeno klimnuo glavom? Verovatno mnogo i onda ste se vi razljutili i rekli da vas nikada ne sluša, a onda bi on počeo da govori kako je umoran i kako ima svojih problema.

Ovakve situacije najčešće rezultiraju žustrim svađama, ali postoji rešenje. Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da ga naterate da vas zaista sasluša i razume.

Naučite praviola fer rasprave: 3 saveta za konstruktivnu svađu pročitajte OVDE.

1. Ukoliko on ima nekih obaveza ili obavlja neki posao, nikada mu nemojte pričati to što želite dok nešto radi. Pustite ga da završi, pa tek onda započnite razgovor. Tako ćete imati njegovu nepodeljenu pažnju.

2. Ako želite da pričate o nekom problemu, nikako nemojte započeti napadom. Pokušajte smireno da razgovarate o tome i jasno recite šta mislite da bi trebalo oboje da uradite kako biste rešili taj problem.

3. Pitajte ga kada je slobodan i raspoložen da popričate. Još jedan način da se obavi konstruktivan razgovor uz punu koncentraciju.

4. Dok razgovarate s njim, ponekad ga pitajte da li prati šta govorite, jer ćete na taj način proveriti da li vas uopšte sluša ili mu neke stvari koje ste izgovorili nisu jasne. Ako je to slučaj, ponovite i pokušajte što bolje da mu približite to što želite da kažete.

OVDE otkrijte kojih 10 stvari ljudi u srećnim vezama rade drugačije - ključ za ljubav na duge staze!

5. Kada ste sigurni da vas je partner saslušao, vi ga pohvalite i recite mu da ste zahvalni što je saslušao šta ste imali da kažete. Osim toga, ohrabrićete ga jer će shvatiti da nema potrebe da se plaši razgovora sa vama i da je to samo jedan kvalitet više u vašoj vezi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs