Saosećanje ne zna za godine

Maleni dečak nepoznatom prijatelju: Žao mi je što si napustio kuću, šaljem ti svoju igračku! (FOTO)

Mališan po imenu Dominik iz Samobora došao jena ideju da napiše pismo i pokloni svoju igračku nepoznatom drugaru koji je zbog poplava morao da napusti svoju kuću
Vaše dete & vi
13:04h Autor:
Maleni dečak nepoznatom prijatelju: Žao mi je što si napustio kuću, šaljem ti svoju igračku! (FOTO)

Čini se da ne postoje reči kojma bi se moglo tačno opisati kako se osećaju ljudi koji su se našli na meti poplavnog talasa, kako u Srbiji, tako i u regionu.

Mnogo je dece koja su u naručju svojih roditelja i spasilačkih ekipa u sred noći napuštala svoje poplavljenje i potpuno uništene domove.

Svojim radoznalim i uplašenim očima posmatrali su svoje mame kako plaču, zabrinuto traže zaklon i beže iz kuće sa tek ponekom najophodnijom stvari. A igračke, a kamioni, lutke, kockice?

Tako je jedan mališan po imenu Dominik iz Samobora došao na ideju da napiše pismo i pokloni svoju igračku nepoznatom drugaru koji je morao da napusti svoju kuću.

Fotografija pisma obišla je društvene mreže Fejsbuk i Tviter i mnoge dirnula pravo u srce.

"Dragi nepoznati prijatelju, ja se zovem Dominik. Imam 8 godina i živim u Samoboru. Žao mi je što si morao napustiti svoju kuću, pa ti šaljem svoju igračku i mali dar. Možda se jednog dana upoznam. Dominik", glasi poruka mališana.

Iako mala, čini se da deca i te kako osećaju šta se oko njih dešava, znaju šta znači izgubiti dom, kućnog ljubimca, pa i igračku.

Ovaj lep gest malog Dominika zasigurno je vratio osmeh mališanu kojem je upućen, a i mnogima vratio veru u ljubav, saosćanje i humanost.

OVDE poledajte kako se jedno evakuisano dete zahvalilo spasiocu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs