Za vitak stas

Ljubičasta dijeta: Maraja Keri je skinula 32 kilograma nakon porođaja jedući ljubičaste namirnice

Tri dana nedeljno pevačica je jela samo ljubičastu hranu, poput šljiva, grožđa i patlidžana. Tajna uspeha ljubičaste dijete leži u visokoj koncentraciji antocijanina, snažnog antioksidansa odgovornog za ljubičastu boju namirnica
Fitnes & Nutricija
19:20h Autor:
Ljubičasta dijeta: Maraja Keri je skinula 32 kilograma nakon porođaja jedući ljubičaste namirnice
Foto: AP

Najnovija dijeta za kojom su poludele poznate osobe je ljubičasta dijeta! Kao što se da naslutiti iz imena, ovaj režim ishrane zagovara konzumiranje samo ljubičastih namirnica – u neograničenim količinama.

Ovom dijetom je i poznata pevačica Maraja Keri uspela da istopi 32 kilograma koja je nakupila u trudnoći zbog mirovanja (naravno, uz stručno vođstvo trenera).

Koja je omiljena dijeta Katrin Danev saznajte OVDE.

Tri dana nedeljno je jela samo ljubičastu hranu, poput šljiva, grožđa i patlidžana. Tajna uspeha ljubičaste dijete leži u visokoj koncentraciji antocijanina, snažnog antioksidansa odgovornog za ljubičastu boju namirnica.

On štiti ćelije od oštećenja uzrokovanog slobodnim radikalima i na taj način nas štiti i od malignih bolesti. Isto tako, usporava proces starenja i pomaže u zaštiti od bolesti krvnih sudova.

Ovakvim režimom ishrane možete da poboljšate svoje kardiovaskularno zdravlje, smanjite rizik od razvijanja raka, istopite suvišne kilograme i telu obezbedite energiju.

Tako su šljive pravi rudnik vitamina C, vlakana koje vas dugo drže sitima i snižavaju rizik od raka debelog creva, dok su ljubičasti krompiri bogati kalijumom i gvožđem.

Borovnice su same po sebi superhrana – jedan su od najbogatijih izvora antioksidansa od svih namirnica i pomažu kod artritisa i očnih tegoba. Ukusne kiselo-slatke bobice mogu da pomognu da zaštitite srce i krvne sudove tako što mogu da snize nivo lošeg holesterola i da nas zaštite od povišenog krvnog pritiska. Poboljšavaju pamćenje, koncentraciju, bogate su vlaknima, a zbog niskog glikemijskog indeksa preporučuju se čak i dijabetičarima. Niski glikemijski indeks osigurava polako otpuštanje šećera u krv i optimalni nivo energije.

Kako da napravite najzdraviji doručak za mršavljenje pomoću kojeg možete da smršate 5 kilograma za mesec dana saznajte OVDE.

Na svoj jelovnik uključite ljubičaste šargarepe bogate vitaminom A, koji je koristan za oči i kožu, kao i ljubičasti karfiol. Takođe posegnite za ljubičastim zeljem, lukom, smokvama, crnim ribizlama i kupinama.

Iako se stručnjaci slaže da je ljubičasta dijeta korisna kada je u pitanju snabdevanje organizma antioksidansima, kod ovakvog režima ishrane postoje određene granice kojih nismo svesni na prvi pogled:

"Nutricionistički, preporučuje se konzumacija šarenih boja svakoga dana, kroz raznoliko voće i povrće. Fokusiranje na samo ljubičastu hranu ne prija svakome, jer je reč o neuravnoteženoj dijeti. Ali, to ne znači da ne bi trebalo da uključite ljubičaste namirnice u svoj jelovnik kad god možete – idealno bi bilo da to radite svakog dana, kako biste obezbedili telu izvor vrednih nutrijenata".

A kako izgleda dijeta Dženifer Lopez saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs