LED CEPELIN

KOJA JE VEZA IZMEĐU ELITNOG SE*S KLUBA I NAJČUVENIJEG ROKENROL BENDA? Najveći skandal Led Cepelina o kom se i sad priča

Najveći skandal Led Cepelina o kojem se i danas priča je svojevremeno zaprepastio javnost, a fotografija komentariše i današnja omladina.

Muzika
07:29h Autor:
KOJA JE VEZA IZMEĐU ELITNOG SE*S KLUBA I NAJČUVENIJEG ROKENROL BENDA? Najveći skandal Led Cepelina o kom se i sad priča
Led Cepelin, Foto: Universal Archive/Universal Images Group / Universal images group / Profimedia

Zloglasni snimak Cepelina koji je napravio fotograf Bengt H. Malmkvist u Stokholmu 1973. godine i dalje šokira javost. Naime, jedan od najpoznatrijih bendova dospeo je te godine na naslovne stranice švedskih novina jer je otkriveno da su članovi benda bili jedno veče u ozloglašenom seks klubu u kojem su gledali parove koji imaju seks.

Ono što je na fotografiji koja je dospela u javnost interesantno, je to da je dotični par imao odnose na vrhu stoja na kojem su takođe stajale njihove zlatne ploče.

Bizarna fotografija bila je deo veće serije koja se pripisuje fotografu Malmkvistu i sadrži 56 crno-belih negativa, jedan set fotografija i dve kontakt mape koje su bile na aukciji 2010. godine - iako je nejasno da li su ikada prodate.

Fotografije benda koje je napravio gospodin Malmkvist snimljene su u Chat Noir-u—jednom od prvih seksualnih klubova u Stokholmu, a prema aukcijskom sajtu Bonhams, Malmkvist je bio jedini fotograf kome je bilo dozvoljeno da snimi događaj.

Sam Chat Noir je bio oličenje onoga što se može zamisliti kao vrhunski seks klub. Establišment se ponosio time što je „otmen“ nudeći ono što su opisali kao „luksuzno“ seksualno iskustvo koje bi rutinski predstavljalo ženske zvezde iz Stokholma i drugih lokacija širom sveta, pa čak i neku vrstu seksi „čarobnjaka“ koji prema narodnom predanju o Chat Noir je bio posebno popularan među japanskim biznismenima.

Klub, koji se u to vreme smatrao jednim od najglamuroznijih u Stokholmu, takođe je bio popularna lokacija koju je koristila švedska industrija seksualnih filmova i u njemu je snimano nekoliko filmova, uključujući Anita: Švedska nimfeta.

Istini za volju, ceo sablazni događaj orkestrirao je menadžer benda, ozloglašeni Piter Grant. Ispod je nekoliko slika iz Cepelinove zloglasne posete Chat Noir-u, plus izveštaj na celoj stranici o tome šta se dogodilo te noći koji je objavljen u jednom švedskom časopisu 1973. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs