IZGOVORILA JE REČI OD KOJIH SE SULEJMANOVO SRCE STEGLO, PA UMRLA: Poslednja želja sultanije Hurem razara dušu

Poslednja želja sultanije Hurem razara dušu, a kada ju je čuo, Sulejmanovo srce se istopilo od tuge.

Lifestyle
IZGOVORILA JE REČI OD KOJIH SE SULEJMANOVO SRCE STEGLO, PA UMRLA: Poslednja želja sultanije Hurem razara dušu
Foto: Wikipedia

Sultan Sulejman ukupno je imao 4 žene, ali Hurem je jedina uspela da ukrade njegovo srce. Mnogi su je opisivai kao lukavu, ali ljubav prema svom sultanu niko nije mogao da joj ospori.

Šta je to imala Hurem što druge žene nisu? Kažu da mu se na lukav način uvukla u krevet i podvukla pod kožu kao nijedna do tada.

Osim što je bila žena sa kojom je sultan spavao, uspela je da postane njegova zvanična supruga i rodi mu decu. Uspela je da zauzme svoje mesto na tronu i dobije poštovanje celog carstva.

Merjem Uzerli, Sulejman Veličanstveni, Sultanija Hurem
foto: SPMY / Seskimphoto / Seskimphoto / Profimedia

Poslednja želja sultanije Hurem

Pred smrt sultanije Hurem, par je neko vreme bio razdvojen. Kada su se sreli posle dužeg vremena, Sulejman ju je odveo da vidi radove na novoj džamiji, i tada joj je rekao da je njegova duša tamo, i da će mu srce zauvek ostati u toj građevini.

Sulejman joj je tokom života ispunio sve želje, ali poslednja želja dirnula ga je do srži i poslednji put pokazala kolika je bila ljubav Hurem prema njemu.

Sultanija Hurem, Hurem
foto: Printscreen Youtube - Magnificent Century

Znala je da će umreti i zamolila je sultana da i ona zauvek počiva na mestu gde je rekao da će njegovo srce i duša zauvek počivati - u toj džamiji, koja je dobila naziv Sulejmanija.

Želja joj je bila ispunjena, a i sam Sulejman ostavio je nakon smrti svoju poslednju želju - da ga sahrane pored nje, u istoj džamiji.

Sultan je nadživeo Hurem osam godina, i nakon njene smrti u njegovom životu nije bilo više nijedne žene.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs