Upozorenje! Kakve opasnosti mogu da kriju hijaluronski fileri?

Reklame često daju obećanja o načinima za postizanje besprekorne lepote bez tragova starenja, ali retko se govori o tome da može da postoji i “tamna strana” estetskih zahvata.

Medicina
10:06h Autor:
Upozorenje! Kakve opasnosti mogu da kriju hijaluronski fileri?
Foto: Andreja Damjanović

Hijaluronski fileri su postali neizbežan trend u svetu estetike, što ne iznenađuje zbog svih benefita koje pružaju. Ali, dok slike savršenih jagodica i mladolikih usana preplavljuju društvene mreže, retko ko hoće da istakne na šta sve treba obratiti pažnju pre nego što se odlučite za ovu proceduru.

Da li su hijaluronski fileri stvarno karta ka putu do večne mladosti ili se iza blistavih reklama kriju i opasnosti koje mogu trajno uticati na vaš izgled i zdravlje? Otkrivamo šta se zaista krije iza glamuroznog sveta hijaluronskih filera.

Poliklinika Diva, Diva
foto: Andreja Damjanović

Zašto su hijaluronski fileri tako popularni?

Hijaluronski fileri, često hvaljeni kao čarobni eliksir mladosti, jer sadrže hijaluronsku kiselinu koja se i prirodno nalazi u našem telu, postali su sinonim za brzu transformaciju i podmlađivanje.

Rezultati ove procedure za povećanje atraktivnosti llica, konturiranje jagodica i brade ili povećanje usana su vidljivi odmah nakon zahvata, dugotrajni su, a oporavak je praktično nepostojeći.

A hijaluronska kiselina, kao glavni sastojak hijaluronskih filera, hidrira kožu i vraća joj sjaj, jedrinu i čini je elastičnom i čvrstom.

Međutim, postoje stvari na koje treba da obratite pažnju!

Kvalifikacije stručnjaka - prvi korak ka sigurnosti

Izbor stručnjaka koji će da obavi proceduru sa hijaluronskim filerima je ključan! Nekvalifikovani praktičari i nestandardizovani materijali mogu dovesti do katastrofalnih posledica. A kako izbeći rizik?

Za uspešne i bezbedne tretmane hijaluronskim filerima, ključno je da ih sprovode isključivo licencirani lekari specijalisti iz oblasti plastične hirurgije i dermatologije. Stručnost i bogato iskustvo su neophodni za sprečavanje bilo kakvih neželjenih komplikacija. Pored toga, od izuzetne je važnosti da se koriste samo sertifikovani materijali proverenog kvaliteta, koji su prošli stroge kontrole i testiranja, kako bi se garantovala maksimalna bezbednost pacijenta i efikasnost tretmana.

Poliklinika Diva, Diva
foto: Andreja Damjanović

Jeftino podmlađivanje na naplatu dolazi kasnije

Jeftini tretmani mogu biti primamljivi, ali često kriju rizike. Sa nižom cenom, često dolazi i sumnjiv kvalitet.

Prepuštanje nekvalifikovanom osoblju baš kao i upotreba neproverenih i jeftinih materijala može biti izuzetno rizično prilikom tretmana hijaluronskim filerima.

Upotreba neadekvatnih materijala i nestručno izvođenje procedura mogu dovesti do raznih problema, od estetskih nepravilnosti poput asimetrije do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija. Zbog toga je od ključnog značaja da tretmane izvode iskusni stručnjaci u odobrenim medicinskim ustanovama, gde su standardi kvaliteta i sigurnosti na najvišem nivou.

Zato, ako vam neko na tržištu nudi previše jeftin tretman, zapitajte se gde je "caka". Kvalitet i sigurnost imaju svoju cenu.

Poliklinika Diva, Diva
foto: Andreja Damjanović

Primer komplikacija sa hijaluronskim filerima iz prve ruke

Lekari specijalisti iz poliklinike Diva dr Bogdanović, sa iskustvom od više od 30 godina medicinske prakse navode da im se sve češće javljaju pacijenti koji trpe ozbiljne posledice zbog loše izvedenih procedura sa hijaluronskim filerima od strane nekompetentnih doktora ili sa materijalima sumnjivog kvaliteta.

Zahvaljujući bogatom iskustvu i stručnosti, poliklinika Diva efikasno pomaže pacijentima da prevaziđu ove komplikacije.

Jedan dramatičan slučaj iz njihove prakse bio je pacijent koji se za ovu proceduru odlučio u jednoj njima nepoznatoj ordinaciji u kojoj, kako se kasnije ispostavilo, ne rade stručna lica. Rađena je korekcija srednjeg masiva lica i podočnjaka hijaluronskim filerima, što je nestručnošću osobe koja je izvela proceduru, izazvalo ozbiljne komplikacije koje su mogle da dovedu do trajnog oštećenja oka.

Zahvaljujući brzoj intervenciji stručnjaka iz poliklinike Diva, izbegnute su katastrofalne posledice, primenom metode topljenja hijalurona.

Birajte stručnost i kvalitetne hijaluronske filere - vaše zdravlje i lepota zaslužuju najbolje!

U poliklinici Diva, na čelu sa dr Svetlanom Bogdanović, specijalistom estetske hirurgije, očekuje Vas 9 lekara specijalista estetske hirurgije i dermatologije koji sofisticiran i lep izgled lica postižu suptilnim korekcijama hijaluronom, obraćajući pažnju na skladne proporcije i uz poštovanje prirodne fizionomije lica.

Upotrebljavaju isključivo hijaluronske preparate vodećih svetskih brendova koji su zvanično registrovani i kod nas. Hijaluronski fileri koje koriste u poliklinici Diva zadovoljavaju Evropski CE standard, što znači da su u skladu s evropskim direktivama o zdravlju, sigurnosti i kvalitetu. Pored toga, odobreni su i od strane Američke agencije za hranu i lekove (FDA), što daje dodatnu garanciju kvaliteta.

U toj medicinskoj ustanovi hijaluron apliciraju tehnikom sa pixel kanilom. To je savremena, maksimalno precizna tehnika ubrizgavanja hijalurona koja koži vraća mladalački izgled uz veoma smanjen – skoro zanemarljiv – rizik od komplikacija. A iskustvo stručnog tima poliklinike Diva dr Bogdanović pokazuje da su podlivi i modrice ekstremno retka pojava nakon ovog tretmana. Ova tehnika tretman čini komfornim.

Od 2010. godine, poliklinika Diva dr Bogdanović je jedinstveni regionalni centar za obuku ove sofisticirane tehnike.

A više od 30 godina rada poliklinike Diva je garancija kvaliteta, iskustva i bezbednosti.

Za više informacija, posetite polikliniku Diva ili zakažite pregled, besplatne konsultacije ili proceduru na telefone +381 63 338 334 i 011 32 42 841.

Poliklinika Diva na 3 adrese:

Kosovska 34,

Njegoševa 19a, Vračar - Slavija i

Bulevar Zorana Đinđića 125d, Novi Beograd.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs