5 VRSTA NAMIRNICA KOJE MOŽETE JESI UVEK I U SVAKOJ PRILICI A DA NE RAZMIŠLJATE O VIŠKU KILOGRAMIMA: Čak i pred spavanje

Ovih pet namirnica spadaju u one koje su izuzetno zdrave, a što je najvažnije -niskokalorične su

Fitnes & Nutricija
5 VRSTA NAMIRNICA KOJE MOŽETE JESI UVEK I U SVAKOJ PRILICI A DA NE RAZMIŠLJATE O VIŠKU KILOGRAMIMA: Čak i pred spavanje
Foto: Profimedia

Kada nas uhvati glad u kasnim večernjim satima, onda jedemo ono što nam dođe pod ruku. Ali ako kuburite sa kilogramima, ovih 5 namirnica je pravi izbor za vas:

1. Svež sir

Jedni vole kravlji, drugi kozji, a ni s ostalim varijantama svežeg sira nećete pogrešiti. Možete ga jesti samog ili napraviti namaz koji ćete namazati na krekere od celog zrna. Sveži sir bogat je proteinima i aminokiselinama koje pospešuju gubitak kilograma.

2. Ćuretina

Ćureći odrezak s lisnatom salatom ili pak sendvič s ćuretinom i integralnim hlebom sigurno će ublažiti glad. Ćuretina je sjajan izbor za obrok pre spavanja jer ne sadrži puno kalorija i masti, a zadovoljava sve potrebe za proteinima i mesom.

Keto dijeta, Hrana, Jelovnik
foto: Shutterstock

3. Grčki jogurt

Mnogima je puno ukusniji od standardnog jogurta, a uz to sadrži puno manje kalorija. Bogat je probioticima koji smiruju creva, poboljšavaju probavu i tako olakšavaju mršavljenje. U njega možete dodati voće po izboru, a odličan izbor su borovnice zato što su pune antioksidansa. Ako vam nemirna probava stvara probleme tokom spavanja, grčki jogurt umirit će probavni sistem i zato ga stručnjaci savetuju osobama koje žele da smršaju.

4. Ovsena kaša

Omiljeni doručak lako može postati i večera. Ovsena kaša najbolja je i najzdravija alternativa raznim pahuljicama koje su pune veštačkih šećera. Zahvaljujući velikom broju nutrijenata koje sadrži, zbog kojih će sigurno smanjiti glad, neće vam teško pasti na želudac i lako će se probaviti.

Jutroskop, Ovsena kaša
foto: Shutterstock

5. Zeleno povrće

Većina zelenog povrća sadrži izuzetno malo kalorija, ali i bogatstvo proteina, pa zato brzo stvara osećaj ispunjenosti u želucu. Stoga nećete pogrešiti ako pre spavanja pojedete bilo koje zeleno povrće po svom izboru. To mogu biti razne lisnate salate ili brokoli, karfiol. Možete napraviti i smuti od kelja, blitve ili spanaća.

(Stil/Zadovoljna.hr)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs