Obratite pažnju

Alarm da vašem telu fali povrće: 3 strašne posledice nedostatka vitamina!

Ako imate problema sa tenom, to može biti još jedan pokazatelj da vam nedostaje vitamina u organizmu
Lepi & Zdravi
20:44h Autor:
Alarm da vašem telu fali povrće: 3 strašne posledice nedostatka vitamina!
Foto: Thinkstock

Ako ste jedan od onih ljudi koji konzumiraju mnogo mesnih prerađevina, verojatno je to uzrok vaše stalne gladi.

Zbog toga bi trebalo svoju ishranu da obogatite sa više povrća, jer te namirnice daju duži osećaj sitosti. Povrće sadrži fitohemikalije i antioksidanse, zajedno sa vitaminima B-kompleksa, a nedostatak toga u našem organizmu može da dovede do osećaja zbunjenosti i psihičkog umora.

Često se razboljevate? Imuni sistem se "hrani" vitaminima i mineralima iz povrća. Ako ih ne dobijate dovoljno, možete često biti na udaru raznih infekcija i bolesti. Uvrstite ishranu namirnice poput brokolija i pečuraka i problem će biti rešen.

Ako imate problema sa tenom, to može biti još jedan pokazatelj da vam nedostaje vitamina u organizmu. Ishranu obogatite namirnicama poput spanaća, krastavaca, avokada, slatkog krompira i paprike, jer štite od slobodnih radikala i toksina koji štete koži.

Imajte u vidu i da multivitaminski dodaci ishrani nikada ne mogu biti adekvatna zamena za pravilnu ishranu. Naš organizam bolje apsorbuje vitamine i minerale iz namirnica nego iz vitaminskih dodataka, zato pravac na pijacu, po sveže povrće!

Doktori sa svih krajeva sveta se složili: Ovih 7 namirnica nikad ne treba da jedete!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs