DR NENADIĆ KAŽE DA UZ KUPUS DIJETU MOŽETE DA IZGUBITE 5 KG ZA 7 DANA: Postoji jedan PROBLEM koji može skupo da vas košta

Nenadić kaže da se kilogrami brzo vraćaju ukoliko prestanete da pazite na ishranu

Lepi & Zdravi
11:07h Autor:
DR NENADIĆ KAŽE DA UZ KUPUS DIJETU MOŽETE DA IZGUBITE 5 KG ZA 7 DANA: Postoji jedan PROBLEM koji može skupo da vas košta
Foto: Printscreen/youtube/Predrag Nenadić

Predrag Nenadić, renomirani nutricionista s prostora bivše Jugoslavije, je poznat po svojim stručnim savetima o ishrani. Među mnogim temama koje pokriva, istakao je i popularnu "kupus dijetu", koja obećava gubitak i do 5 kilograma nedeljno.

No, treba biti oprezan jer ovi rezultati često nisu dugotrajni, kilogrami se brzo vraćaju ako se ne nastavi pažljivo pratiti ishranu. Stoga se ne preporučuje dugotrajno zadržavanje na ovoj dijeti.

Kupus dijeta se preporučuje kao početak promene prehrambenih navika i kao podrška u postizanju stabilne telesne težine.

Nakon završetka kupus dijete, preporučuje se usvajanje zdravih životnih navika, uključujući redovnu fizičku aktivnost i konzumiranje nutritivno bogate hrane.

Predrag Nenadić
foto: preentscreen/Youtube

Kako se sprema čorba od kupusa za brzi gubitak kilograma:

Potrebno je:

  • 6 velikih strukova zelenog mladog luka (zimi može glavica lstarog luka ili praziluka)
  • 2 paprike (babure)
  • jedna velika glavica svežeg kupusa
  • malo soli i bibera po želji
  • po želji dodati i začine.

Kupus usitniti na komade i staviti ga u odgovarajući lonac, te naliti vodom da ogrezne. Dodati ostale sastojke, a zatim kuvati na jakoj vatri 10 minuta. Potom smanjiti temperaturu i ostaviti da tiho vri dok kupus ne omekša.

Napomena: Ovu čorbu morate da jedete svakog dana i uvek kada ste gladni. Jedite koliko god želite i koliko možete u bilo koje doba dana. Ova čorba nema kalorija i što je više jedete, brže ćete mršaviti. Ako biste samo nju jeli duže vreme, došlo bi do neuhranjenosti.

Kupus, Kuvani Kupus
foto: Shutterstock

Kako jesti čorbu:

Prvi dan: Jedite sve voće osim banana, ali birajte ono sa manje šećera. Od ostalih namirnica, jedite samo ovu kupus čorbu i pijte vodu ili nezaslađene čajeve.

Drugi dan: Ovog dana jedite sve vrste povrća. Jedite sve po želji dok se ne najedete. Birajte zeleno povrće, a izbegavajte kupus i kukuruz. Ovog dana za ručak sebe nagradite jednim velikim pečenim krompirom sa puterom. Ovog dana ne jedite voće.

Treći dan: Jedite voće i povrće, ali i čorbu od kupusa koliko god možete. Ne jedite ni krompir, ni banane.

predrag nenadić
foto: Printscreen/youtube/Jutarnji program Happy Tv

Četvrti dan: Ovog dana pored kupus čorbe, jedite banane i pijte obrano mleko. U toku dana možete da pojedete 6 banana i pijte mleka koliko god želite, uz obaveznu kupus čorbu.

Peti dan: Govedina i paradajz. Možete da pojedete u toku dana između 350 i 600 grama goveđeg barenog mesa, šest svežih paradajza... Bilo bi dobro da tokom dana popijete i do 6 čaša vode, koja će obaviti detoksikaciju. Jedite i kupus čorbu, barem dve porcije.

Ako se budete pridržavali ovih pravila, oslabiđete između 2,5 i 3,5 kg , a možda i više za nedelju dana.

Posle petog dana, vraćate se na jelovnik od prvog dana, dok ne postignete željenu težinu.

Posledice kupus dijete:

Rezultati su kratkoročni. Jako brzo se gube kilogrami, ali se nakon dijete mogu isto tako brzo i vratiti.

Jelovnik je jednoličan i brzo dosadi i izazove zasićenost, nekada i mučninu. Ako kupus čorba smeta vašem želucu, odstranite koren i rebra i kuvajte čorbu od mekih listova.

Pojedine osobe mogu osetiti slabost zbog nedostatka kalorija i manjka enegije, ali ako jedete više te kupus čorbe, taj nedostatak ćete manje osećati.

Stil/Heppy

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs