KAKO SE PRAVILNO KUVA ČAJ OD LOVORA: Smiruje kašalj, dobar je kod gihta i problema sa varenjem, jača imunitet

Čaj od lovora ima široku primenu, ali se najviše koristi za smirivanje kašlja

Lepi & Zdravi
Autor:
KAKO SE PRAVILNO KUVA ČAJ OD LOVORA: Smiruje kašalj, dobar je kod gihta i problema sa varenjem, jača imunitet
Foto: Shutterstock

Listovi lovora su bogati kalijumom, bakrom, manganom, kalcijumom, gvožđem, cinkom, magnezijumom, selenom i vitaminom B. Zbog toga se godinama lovor koristi za lečenje digestivnih i kardiovaskularnih poremećaja, gihta i reumatizma, nervoze i nesanice.

U poslednje vreme najviše se lovorov list koristi za smirivanje jakog kašlja. Lovorov list ima svojstvo jačanja imuniteta, ali i pročišćavanja disajnih puteva.

Evo kako se pravilno kuva čaj od lovora:

Tri sveža ili suva lovorova lista iseckajte na manje komade ili sitno iseckajte pa prelijte sa 2,5 dcl vode i kuvajte 10 minuta. Sklonite sa ringle i ostavite poklopljeno 10 minuta, pa procedite. Kada se malo prohladi, dodati kašiku limunovog soka i jednu kašike domaćeg meda. Pijte dve do tri šolje čaja dnevno.

Lovor, Lovorov list, Čaj od lovora
foto: Shutterstock

Dobrobiti čaja od lovora

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs