Ponosna

Lena Kovačević dobila priznanje za razvoj kulture u Srbiji: Nagrađena Zlatnom značkom

Mlada džez pevačica dobitnica je laskavog priznanja, između ostalog i kao najprodavaniji autor u regionu za 2013. godinu
Šuška se
06:42h Autor:
Lena Kovačević dobila priznanje za razvoj kulture u Srbiji: Nagrađena Zlatnom značkom
Foto: Kurir

Pop-džez pevačica Lena Kovačević dobitnica je priznanja "Zlatna značka" za doprinos razvijanju kulturnih delatnosti u Srbiji, a dodeljuju je Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Ministarstvo kulture i informisanja. Priznanje će joj biti uručeno na svečanosti u četvrtak, 23. oktobra u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Njen CD "San" je najprodavaniji album u Srbiji u 2013. godini među izdanjima iz celog regiona. Ona je u decembru prošle godine održala uspešan koncert u Domu sindikata, a zatim na brojnim festivalima širom Srbije.

Šta je Lena Kovačević rekla o Novaku Đokoviću, pročitajte OVDE.

Lena Kovačević je diplomirala džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu, studirala je u klasi eminentnih evropskih profesora. Snimala je, nastupala i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, paralelno sarađujući sa svojim kolegama iz Srbije i regiona.

U Holandiji je dugi niz godina sarađivala sa jednim od najboljih džez orkestara - Kraljevskim holandskim orkestrom. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste Džona Klejtona, saradnika Dajane Krol i Nine Simon, uz Nigel Kenedi kvinteti Al Di Meola Band.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs