I to se dešava

Jedna u milion: Crnkinja rodila belu bebu! (FOTO)

Svetle puti, zelenih očiju i svetlo smeđe kose, Džona koji sada ima tri meseca izgleda kao bilo koje drugo novorođenče, ali čim se nađe u naručju majke, njegova jedinstvenost je veoma očigledna
Zanimljivosti
03:10h Autor:
Jedna u milion: Crnkinja rodila belu bebu! (FOTO)
Foto: Facebook / Catherine Howarth

Novopečena majka je postala jedna u milion zahvaljujući tome što je rodila bebu druge rase.

Naime, Ketrin Hauard, Britanku nigerijskog porekla, iznenadio je sin Džona kada ga je prvi put ugledala nakon porođaja. Svetle puti, zelenih očiju i svetlo smeđe kose, Džona koji sada ima tri meseca izgleda kao bilo koje drugo novorođenče, ali čim se nađe u naručju majke, njegova jedinstvenost je veoma očigledna, prenosi Daily Mail.

Kako je jedna beba pobedila smrt nakon što je rođena u 6. mesecu pogledajte OVDE.

"Babica me je pogledala, zatim je pogledala Džonu, zatim me je opet pogledala i nije mogla da veruje svojim očima", priseća se svog porođaja Ketrin.

"Koža neke dece potamni tokom nekoliko prvih nedelja, ali Džona je potpuno beo. Rečeno nam je da sigurno nosim gene belca. Roditelji su mi iz Nigerije, i koliko znamo, svi u mojoj porodici su crnci", kaže Ketrin.

Njen suprug Ričard, koji je belac, je bio podjednako šokiran kada je prvi put ugledao svog sina.

Međutim, najvažnije mu je bilo da je Džona živ i zdrav, jer mu se tokom porođaja obmotala pupčana vrpca oko vrata, što je moglo da ima fatalne posledice.

"Boja Džonine kože je potpuno nebitna - najvažnije je da je on jedna zdrava i srećna beba", kaže Ričard.

Ukoliko par odluči da ima još dece, vrlo verovatno neće dobiti belu bebu, zbog izuzetno retke kombinacije gena koja je za to potrebna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs