Prirodan lek

Instant rešenje: Mešavina kafe i limuna zaustavlja probavne tegobe i mučninu!

Ono što verovatno imate pri ruci su dva sastojka starog recepta koji vrlo brzo smiruje želudac i zaustavlja probavne tegobe
Fitnes & Nutricija
17:58h Autor:
Instant rešenje: Mešavina kafe i limuna zaustavlja probavne tegobe i mučninu!
Foto: Thinkstock

Dijareja, odnosno proliv, česta je zdravstvena tegoba, naročito leti. S obzirom na to da joj je najčešći uzrok virus, ne smete da pijete antibiotike jer mogu samo da pojačaju tegobe podstaknute bakterijama. Mnogi ljudi se usled probavnih tegoba izgladnjuju kako bi privremeno umirili probavu, ali stručnjaci to ne preporučuju.

Potrebno je jesti kako telo ne bi previše oslabilo, a preporučuju se: dvopek, tost, banane, riža, slani štapići ili slično. U svakom slučaju, treba izbegavati premasnu i preslatku hranu. Alkoholna pića treba izbegavati u širokom luku, a kao lekovi mogu da posluže:

- aktivni ugljalj koji za sebe vezuje nečistoće i izlučuje se neprobavljen (Više o aktivnom uglju saznajte OVDE)

- probiotik,

- liofilizirane mlečno-kisele bakterije (ima ih u nekim lekovima dostupnim u apotekama) koje nadoknađuju izgubljene tzv. dobre bakterije

Ono što verovatno imate pri ruci su dva sastojka ovog starog recepta koji vrlo brzo smiruje želudac i zaustavlja probavne tegobe. Sve što vam treba su:

- 3 čašičice mlevene kafe

- dve supene kašike isceđenog soka od limuna

Pomešajte kašikom ta dva sastojka dok ne dobijete kašastu smesu. Pojedite je. Ukus je prilično gorak i kiseo, ali može da se izdrži. Iskustva onih koji su probali mahom su pozitivna. Vredi pokušati.

OVDE saznajte kojih su to pet prirodnih probiotika koji omogućavaju normalan rad creva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs