Iznenađenje

Helou Kiti nije maca: Ona je Britanka, Škorpija u horoskopu i ima sestru bliznakinju!

Helou Kiti nije mačka. Ona je lik iz crtaća. Ona je devočica. Ona je prijatelj. Ali ona nije mačka. Nikada je niste videli na sve četiri. Ima čak i ljubimicu mačku koja se zove Charmmy Kitty”, rekla je antropolog Kristin
Zanimljivosti
10:18h Autor:
Helou Kiti nije maca: Ona je Britanka, Škorpija u horoskopu i ima sestru bliznakinju!
Foto: Reuters

Njeno bezizražajno lice jedno je od najpopularnijih i najprepoznatljivijih na svetu. Ipak, jednu stvar niste znali, a čini se da je taj mali i zanemareni podatak na koji niko nije obraćao pažnju, upravo šokirao svet. Naime, Helou Kiti (Hello Kitty) nije mačka.

Antropolog Kristin Jano (Christine R. Yano) koja se već godinama bavi proučavanjem fenomena ovog slavnog lika i autorka je knjige “Pink Globalization: Hello Kitty’s Trek Across the Pacific”, za "LA Times" otkrila je nekoliko detalja koje možda niste znali.

Kada je Kristin pripremala tekst za jednu izložbu, opisala je Helou Kiti kao mačku, ali iz firme Sanrio su je istog trena ispravili.

“Bila je to jedina ispravka u mom tekstu. Helou Kiti nije mačka. Ona je lik iz crtaća. Ona je devočica. Ona je prijatelj. Ali ona nije mačka. Nikada je niste videli na sve četiri. Ima čak i ljubimicu mačku koja se zove Charmmy Kitty”, rekla je Kristin.

Helou Kiti je Britanka i njeno pravo ime je Kiti Vajt (Kitty White). Iz njene biografije možete da saznate da je Škorpija u horoskopu, da voli pitu od jabuka, da je ćerka Džordža i Meri Vajt (Georgea i Mary White), da živi izvan Londona i neprestano je u trećem razredu, kao i da ima sestru bliznakinju.

Vest je odjeknula na društvenim mrežama i šokirala mnoge jer je Kiti na tržištu od sedamdesetih godina prošlog veka i nikom nije palo na pamet da je doživljava kao bilo što drugo osim mačke.

Pevač Josh Groban na svom Tviteru je napisao: “Helou Kiti je mačka. Ima brkove i mačji nos. Devojčice tako ne izgledaju. Prestanite s ovim glupostima”, a popularni Peanutsi na svojoj su se stranici našalili i potvrdili da je Snoopy pas.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs