Nove generacije

Emotivno nezreli: Muškarci nisu sposobni za brak do 43. godine?

Žene dostižu emotivnu zrelost 11 godina pre muškarca, pa je možda zato logično što još u 20-im razmišljaju o venčanici i oltaru
Ljubav i zavođenje
13:58h Autor:
Emotivno nezreli: Muškarci nisu sposobni za brak do 43. godine?
Foto: Thinkstock

Iako mnoge žene odbijaju da priznaju, brak im je još od 20-ih godina vrlo često na pameti. Ali zašto se nekad sve to čini tako dalekim, zašto nam odrasli muškarci liče na nezrele dečake?

Možda odgovor leži u najnovijem istraživanju britanske novinske agencije, koje je pokazalo da muškarci ne mogu da postignu emotivnu zrelost sve do 43. godine!

Sa druge strane, žene postaju zrele u 32. godini, pa ukoliko niste sa 11 godina starijim muškarcem, moguće je da zaista imate posla sa nezrelim dečacima - piše EliteDaily.

11 razloga koji potvrđuju da treba da se udate za njega, pročitajte OVDE.

Ako je verovati studiji, samo 26 posto "Generacije Y" koju čine rođeni od 1980. do 2000. godine i skup koji se naziva milenijumskom generacijom, trenutno je oženjeno, a pretpostavlja se ta je u pitanju trend i da su muškarci koji se danas žene u svojim 20-im zapravo izuzeci.

Naučnici smatraju da je reč o trendu pozivajući se na generacijsku razliku između nas i naših roditelja - 48 odsto njihove generacije bilo u braku između svoje 18 i 32 godine.

Stručnjaci pretpostavljaju da "Generacija Y" sazreva kasnije, a među zabeležena je i znatno niža stopa poverenja u socijalnim i ličnim odnosima - jedno istraživanje je dokazalo da samo 19 odsto pripadnika ove generacije misli da se ljudima može verovati!

6 razloga zašto pucaju i najčvršće veze, pročitajte OVDE.

Za ovakvo mišljenje verovatno je odgovoran negativni uticaj društvenih mreža, velikog broja razvoda, ali i brojnih zločina protiv čovečnosti širom sveta, o kojima slušamo svakodnevno.

Takođe, istraživanje je pokazalo i da 36 odsto pripadnika "Generacije Y" živi sa svojim roditeljima, što je posledica svetske ekonomske krize, pa muškarci ne žele da planiraju brak i porodicu ukoliko nemaju finansijskih uslova za stabilnost.

Inače, koliko god glumili jakog i stabilnog, muškarci su ti koji ostaju dok kuće sa roditeljima i dopuštajući da se njihove majke brinu o njima – taj procenat iznosi 40 odsto, dok se za život sa roditeljima odlučuje 32 odsto žena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs