Pogledajte

Dragana Mirković počela da se useljava u dvorac: Radovi pri kraju! (FOTO)

Pevačica pre dolaska u Beograd opremila nekoliko prostorija u svojoj palati u Ebenfurtu, dok se završetak renoviranja očekuje 2015.
Vip priča
13:04h Autor:
Dragana Mirković počela da se useljava u dvorac: Radovi pri kraju! (FOTO)
Foto: Kurir Arhiva

Dragana Mirković je, uporedo s pripremama za koncert koji će održati 3. oktobra u Areni, posvećena renoviranju svog dvorca u Ebenfurtu.

Pevačica je pre dolaska u Beograd obišla svoje velelepno zdanje koje se nalazi 37 kilometara od Beča i u kojem je već opremila neke prostorije, a ekipa Kurira je imala ekskluzivnu priliku da ga poseti. Jedna soba, kupatilo, kuhinja i kancelarija su spremni da se u njima provodi vreme, a trenutno je sva pažnja usmerena na završavanje radova u balskoj dvorani, prenosi Kurir.

Ova prostorija je bila u najgorem stanju kad je Dragana sa suprugom Tonijem Bijelićem kupila dvorac, a sada joj je vraćen njen stari sjaj.

"Prozori u dvorani nisu postojali, pa ona nije bila zaštićena od kiše i snega. Sada prelepo izgleda, mada su ostali još sitni radovi. Nju smo namenili za naše privatne proslave", kaže Dragana.

S obzirom na to da oko ovog zdanja ima mnogo posla, iako su neke prostorije sređene, svi uslovi za život u njemu steći će se tek naredne godine, kad će se Dragana i definitivno s porodicom tamo preseliti.

Radnici su već sredili fasadu, stavljen je nov krov, ograda, zamenjena su sva vrata i prozori, uvedena je kanalizacija, struja i voda. Sređene su i četiri manje kućice koje se nalaze na imanju, a pre nekoliko vekova su služile za smeštaj straže i osoblja. Dvorac koji je Draganino vlasništvo biće jednim delom otvoren za javnost, jer pevačica namerava da u sklopu njega napravi muzej.

"Za mene ovaj dvorac nema materijalnu vrednost. Postoji nešto više od toga. Sjajan je osećaj šetati se prostorijama i silaziti niz stepenice kojima je išla i Marija Terezija, kao i Berta fon Sutner, dobitnica Nobelove nagrade za književnost 1905. godine. Ona je godinama svako leto provodila u dvorcu", s ponosom ističe Dragana, koju prate kamere rijalitija „Sladak život“ koji će biti emitovan na TV B92.

Zamak Ebenfurt bio je tvrđava za borbu protiv Turaka, a kasnije je obnovljen u baroknom stilu. Prvi zapisi o njemu datiraju iz 1160. godine, a veruje se da je postojao i pre toga. Dragana i Toni kupili su ga 2010. godine, kad su i započeli renoviranje.

Preostale fotografije dvorca pogledajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs