Napravite sami

Čuvajte zdravlje: Prirodni dezodorans od sode bikarbone!

Soda bikarbona, skrob i kokosovo ulje jedino je što vam je potrebno za pravljenje domaćeg dezodoransa koji će vam omogućiti svežinu tokom celog dana
Nega
20:14h Autor:
Čuvajte zdravlje: Prirodni dezodorans od sode bikarbone!
Foto: Shutterstok

Rezultati istraživanja sprovedenog u Čikagu pokazuju povezanost između antiperspiranata, brijanja ispod pazuha i raka. Rezultati pokazuju da se aluminijum-hlorohidrat, hemikalija koja se nalazi u antiperspirantima, puno brže apsorbuje u tek obrijanu kožu i direkto ulazi u limfni sistem, koji je povezan sa grudima.

OVDE saznajte kojih pet namirnica vas štite od raka dojke.

Evo kako da napravite prirodni dezodorans

Jedan od svakako najpotrebnijih kozmetičkih preparata je dezodorans. Iako se već sada mogu naći oni koji ne sadrže parabene i aluminijum (potencijalne uzročnike raka dojke), lista sastojaka koja se na njima nalazi i dalje je zabrinjavajuće duga. Međutim, srećom po nas, ipak i dalje možemo uživati u svežini tokom celog dana, a da ne koristimo fabričke dezodoranse. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka da napravite prirodni dezodorans.

Sastojci: 20 grama sode bikarbone, 16 grama skroba, 35 grama devičanskog kokosovog ulja (možete da ga nađete u boljim prodavnicama zdrave hrane).

OVDE saznajte sve primene sode bikarbone koja čini čuda za zdravlje i lepotu!

Priprema:

U maloj posudi pomešajte sodu bikarbonu i skrob. Dodajte kokosovo ulje i mešajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu. Prebacite u manju plastičnu posudu (možete i u papirni kalup za mafine) i ubacite u frižider. Sačekajte dok se ne stvrdne. Kada se smesa stvrdne, izvadite je iz kalupa i dobili ste dezodorans. Ukoliko imate praznu tubu od fabričkog dezodoransa (na dnu se nalazi točkić pomoću kojeg se dezodorans pomera ka gore), smesu možete ubaciti i u nju.

Dobijeni dezodorans možete čuvati u hermetički zapakovanoj posudi u frižideru, ako želite da bude čvrst ili na sobnoj temperaturi, ako želite da ga koristite kao losion. Ovaj dezodorans deluje podjednako efikasno kao bilo koji kupovni i ne ostavlja tragove na odeći. Ako se držite mera iznad, ova količina bi vam bila dovolja za mesec i po do dva.

Kako da pobedite celulit na prirodan način, saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs