Jedini preživeli

Istina posle 22 godine: Saučesnik u ubistvu Tupaka oboleo od raka, pa rešio da otkrije sve!

Jedini preživeli koji vam može ispričati stvarnu priču o ubistvu Tupaka

Vip priča
10:07h Autor:
Istina posle 22 godine: Saučesnik u ubistvu Tupaka oboleo od raka, pa rešio da otkrije sve!
Foto: Profimedia

Priznanje u samrtnoj postelji od jednog bivšeg pripadnika bande sa zapadne obale SAD, moglo bi da otkrije istinu o ubistvu čuvenog repera Tupak Šakura.

Reper pod imenom Kif Di, pravo ime mu je Duen Kit Dejvid, otkrio je da je bio svedok pucnjave u Las Vegasu pre 22 godine. Posle dugogodišnje potrage za ubicom, mnoštva spekulacija i teorija zavera, jedan reper odlučio je da otkrije detalje i okolnosti ovog ubistva koje je u to vreme odjeknulo planetom.

Tupak Šakur je imao samo 25 godina kada je upucan u septembru 1996. godine pošto se vraćao sa borbe Majka Tajsona. Šest dana kasnije podlegao je povredama.

Nova saznanja otkriva Netfliksova serija "Unsolved, the Tupac and Biggie Murders".

Dejvisu je dobio rak i odlučio je da progovori, imajući u vidu da zbog teške bolesti ima imunitet od krivičnog gonjenja.

U dokumentarcu, Dejvis opisuje kako je sedeo na prednjem sedištu belog kadilaka iz koga je "otvorena vatra". Dejvis kaže da je automobilom upravljao Terens Braun, dok su Deandre Smit "Dre" i Dejvisov rođak Orlando Anderson "Bejbi eajn" bili na zadnjem sedištu.

Snima se film o Tupaku Šakuru

foto: Profimedia

"Bio sam glavni u Komptonu, diler i jedini preživeli koji vam može ispričati stvarnu priču o ubistvu Tupaka", započeo je svoju priču.

Pre samog ubistva, oni su satima tražili Tupaka jer su hteli da se osvete što je, kako kaže, pretukao jednog od njihovih članova bande.

Nakon što su pokušali da ga nađu u klubu, vratili su se u auto. U sledećem trenutku videli su Tupaka u njegovom "bmw" automobilu.

"Da nije virio kroz otvoren krov, nikada ga ne bismo videli", kaže Kif.

Kada su ga direktno pitali ko je otvorio vatru na njega, Dejvis je odgovorio sa osmehom:

"Moraću to da zadržim za sebe zbog uličnog kodeksa. Znam samo da su hici došli sa zadnjeg sedišta".

U policijskom izveštaju Dejvis je identifikovao njegovog rođaka Andersona kao počinioca ovog ubistva tvrdeći da se nagnuo i iz desne ruke pucao na Tupaka.

Anderson je poginuo 1998. godine u jednog drugoj puvnjavi. On je pre smrti negirao da je on pucao na Tupaka.

Kajl Long, izvršni producent dokumentarca kritikovao je policiju Los Anđelesa što nije preduzela nikakve korake uprkos Dejvisovom priznanju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs