pogledajte

Uz nju su odrstale generacije dece: Pogledajte kako danas izgleda i šta radi legendarna devojčica pegavog lica! (FOTO)

Uz filmove i seriju "Pipi Duga Čarapa" odrastale su brojne generacije širom sveta, a mnogi se i danas rado sete tog nestašnog društva.

Vip priča
09:57h Autor:
Uz nju su odrstale generacije dece: Pogledajte kako danas izgleda i šta radi legendarna devojčica pegavog lica! (FOTO)
Pipi Duga Čarapa, Foto: Profimedia

Prošlo je više od 50 godina otkako je svet i na malim ekranima osvojila devojčica pegastog lica i narandžaste kose u pletenicama, koja se nije odvajala od svog majmunčića i konja s kojima je proživela brojne avanture.

Naravno, reč je o filmovima i serijalu "Pipi Duga Čarapa" koju je igrala švedska glumica i pevačica Inger Nilson koja danas ima 61 godinu, a svet glume je odavno napustila. Danas se bavi administrativnim poslom, radi kao sekretarica u Stokholmu, a nakon uloge koja joj je donela svjtsku slavu prihvatila je tek nekoliko manjih uloga.

Među poslednjima koje je snimila je ona u nemačkoj seriji "Der Kommissar und das Meer" 2007. godine, a pojavila se u filmovima "Gripsholm", "Black Circle" i "The Here After".

Moja ćerka (12) je gej i želi da joj se obraćamo sa "oni": Odlučila je to kad je imala 10 godina - potpuno je podržavam!

Inger Nilson
foto: Profimedia

Iako je od snimanja Pipi Duge Čarape prošla 51 godina, Ingrid i dalje ima svoj prepoznatljiv osmeh i pegicama posuto lice koje starije generacije jako dobro pamte i lako ih prepoznaju.

Osim Ingrid u pričama o nestašnoj devojčici glumio je i Pär Sundberg i to Pipina komšinica Tomija. I njega je ta uloga lansirala među zvezde, iako ju je dobio sasvim slučajno.

"Igrao sam balet, voleo sam da budem na pozornici, pohađao baletsku školu i moja mama je pevala operu. Tada su došli agenti da pogledaju moju grupu jer su tražili dečaka koji će glumiti Tomoija u filmu, i onda je moja mama rekla meni da je to upravo za mene i da bih mogao dobiti ulogu", rekao je Pär pre godinu dana u intervjuu za IN Magazin.

Tom je prilikom otkrio i da su tada kao filmska ekipa proputovali celu Evropu.

U ulozi Pipine komšinice Anike gledali smo Mariju Person koja nije nastavila glumačku karijeru, danas ima 61 godinu i takođe živi u Stokholmu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs