ZA NJIM SU UZDISALO DEVEDESETIH: Alkohol i buran život ostavio VELIKOG traga na nekadašnjeg zavodnika, ne liči na sebe

Nekadašnji zavodnik sa malih ekrana, danas izgleda potpuno drugačije, usled burnog života koji je pratio alkohol i nezgode na ilegalnim trkama.

Star look
13:46h Autor:
ZA NJIM SU UZDISALO DEVEDESETIH: Alkohol i buran život ostavio VELIKOG traga na nekadašnjeg zavodnika, ne liči na sebe
Foto: Profimedia

Džejson Prisli istakao se ulogom Brendona Volša u seriji ,,Beverli Hils 90210" u kojoj je glumio sve do kraja prikazivanja.

Američki glumac i zvezda kultne tinejdžerske serije pojavio se nakon dugo vremena u javnosti, na događaju u Kanu posvećen serijama, koje se inače odvija u sklopu prestižnog filmskog fetivala.

Danas pedesetčetvorogodišnji Džejson pozirao je pred fotografima sa osmehom i dobro raspoložen, a pridružili su mu se i kolege iz serije ,,Becoming Karl Lagerfeld".

Džejson Prisli
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Tinejdžerke su uzdisale za njim tokom devedesetih širom planete, a uloga u kultnoj seriji mu je potpuno promenila život.

Odrastao je u Vankuveru u Kanadi, a za glumu je počeo da se zanima još kao dečak, ponajviše zbog svoje majke Šeron Kirk, koja je takođe glumica. Karijeru je započeo snimajući reklame, na malim ekranima debitovao je već s 12 godina u seriji ,,Teen Angel", no svetsku slavu stekao je tek kada je na audiciji dobio ulogu Brendona.

Ubrzo je postao tinejdžerski idol, a obožavateljke su ukrašavale zidove svojih soba njegovim posterima. Osvojio je i dve nominacije za Zlatni globus, a u seriji se okušao i kao režiser te potpisuje čak 15 epizoda. Na seriji je radio punih deset godina, sve do završetka.

Prisli je i nakon toga ostao aktivan u glumačkim vodama, no nikada nije nadmašio uspeh koji je ostvario u seriji koja ga je proslavila, a nastavio je da radi kao redatelj.

Džejson Prisli
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tokom karijere neretko je zanimanje javnosti privlačio i svojim burnim privatnim životom. Tako se 1998. skupocenim Poršeom zabio u telefonski stub u Holivudu te je uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju. Policija mu je oduzela vozačku dozvolu na godinu dana i morao je proći program odvikavanja od alkohola.

Međutim, to ga nije sprečilo da u slobodno vreme nastavi da odlazi na ilegalne trke automobilima, u kojima je i sam učestvovao. No, omiljeni hobi umalo ga je koštao glave nakon što se 2002. godine zabio u zid automobilom, te zadobio teške telesne povrede. Srećom, oporavio se dosta brzo, a imao je i još nekoliko lakših nesreća.

Što se tiče njegovog ljubavnog života, povezivali su ga s brojnim koleginicama a venčao se sa šminkerkom Naomi Loud 2005. godine. Par je dve godine kasnije dobio ćerku Ejvu Veroniku, a 2009. godine dobili su sina. Tek nakon što se venčao s Naomi, dobio je američko državljanstvo, a to je javnosti otkrio 2007. godine. O svojem putu do slave i privatnom životu otvoreno je progovorio i u memoarima koje je objavio 2014. godine.

1 / 10 Foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Stil/showbuzz.dnevnik.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs