BILA JE OLIČENJE LEPOTE, A SAD NJENO LICE U KANU ZGROZILO LJUDE: Jedino volela OŽENJENOG kom nije uspela da rasturi BRAK

Fej Danavej niko nije video na javnim događajima nekoliko godina, svi su se pitali šta se dešava sa njom, a sada se končano pojavila u Kanu...

Celebrities
22:57h Autor:
BILA JE OLIČENJE LEPOTE, A SAD NJENO LICE U KANU ZGROZILO LJUDE: Jedino volela OŽENJENOG kom nije uspela da rasturi BRAK
Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Fej Danavej (83) prvi put se pojavila u javnosti posle četiri godine na Kanskom filmskom festivalu. Prošetala je crvenim tepihom na premijeri akcionog filma „Furiosa: Saga o ludom Maksu” sa Krisom Hemsvortom i Anjom Tejlor-Džoj u glavnim ulogama. Društvo su joj pravili i sin Lijam Danavej O'Nil sa njegovom izabranicom Mekinzom Rot.

Za ovu priliku odabrala je klasiku - crno odelo i belu bluzu, ali umesto stajlinga svi su komenarisali lice nekada najlepše dame u Holivudu.

Fej Danavej
foto: Loic VENANCE / AFP / Profimedia

Naime, Fej u devetoj deceniji i dalje ima sjajnu liniju, ali se čini da su sada sve estetske korekcije koje je radila na licu došle su do izražaja, ali u neGativnom kontekstu, te da su po mišljenju mnogih, uništile svu njenu prirodu lepotu.

1 / 5 Foto: Loic VENANCE / AFP / Profimedia

Stručnjavi iz fimske industije su svi složli u jednom - uloge koje je dobila tokom karijere niko bolje od nje ne bi odigrao. Zračila je neverovatnim seksepilom koji je obarao sa nogu najveće svetske zavodnike, ali je, paradoksalno, u ljubavi bila vrlo nesrećna. Na profesionalnom planu je oduvek dobijala ono što je htela, ali je prave ljubavi i danas željna.

Njena karijera počela je ranih 1960-ih na Brodveju. Debitovala je na ekranu u filmu "The Happening" iz 1967. godine, iste godine kada je snimila "Hurry Sundown" sa glumačkom postavom svih tadašnjih najvećih zvezda, a slavu je stekla ulogom odmetnice Boni Parker u filmu "Boni i Klajd Artura Pena", za koji je dobila svoj prvu nominacija za Oskara.

Oskar, Emi, Zlatni globus i BAFTA samo su neke od nagrada koje Fej ima na svojim policama, a uloga u filmu "Boni i Klajd" donela joj je svetsku slavu. Inače, Fej Danavej je ujedno i jedna od četiri glumice koje su tokom karijere dobile nagrade za najbolju i najgoru glumicu. Oskara je dobila za ulogu u filmu "Network", a Zlatnu malinu zaradila je za "Mommie Dearest".

Fej Danavej
foto: Profimedia

Neretko je odbijala uloge koje su joj mogle znatno poboljšati status u svetu Holivuda, ali je nikad nije bil osramota da javno priča o tome. Među najpoznatijim ulogama koje je odbila bila je uloga Sare u filmu "Rekvijem za snove". Ulogu je na kraju dobila Elen Berstin, koja je nagrađena i Oskarom za svoj rad. Ponuđena joj je i uloga u filmu "Julia", ali i tu je ulogu odbila, a Džejn Fonda, koja je glumila umesto nje, nominovana je za Oskara za najbolju žensku glumicu.

Inače, Fej Danavej je ujedno i jedna od četiri glumice koje su tokom karijere dobile nagrade za najbolju i najgoru glumicu. Oskara je dobila za ulogu u filmu "Network", a Zlatnu malinu zaradila je za "Mommie Dearest".

Prema mišljenjima mnogih obožavalaca, Fej je ušla u kategoriju jedne od najlepših glumica svih vremena. Danas je retko možemo videti u javnosti, a kada se pojavi - izaziva veliku pažnju medija zbog navodnih plastičnih operacija koje je imala. Neretko se mogu čuti komentari da je estetskim zahvatima uništila vanremensku lepotu.

Voren Biti, Fej Danavej
foto: Profimedia

Buran ljubavni život američke glumice često je bio i glavna tema brojnih medija. Na počecima karijere zaljubila se u stendap komičara Lenija Brusa, ali njihova veza trajala je samo godinu dana. Kasnije se verila s fotografom Džerijem Šacbergom - ni oni nisu uspeli. Par je kasnije rekao da su, ipak, ostali dobri prijatelji.

Najfatalnija ljubav

U Marčela Mastrojanija zaljubila se dok su radili na filmu "Mesto za ljubavnike" te su dve godine bili u vezi. Fej je htela da se uda za njega, kao i da osnuje porodicu sa njim, međutim, u tom trenutku glumac je već bio u braku i nije hteo da se razvede. Fej je tada odlučila da raskine sa njim, a novinarima je rekla da se previše dala za tu vezu.

"Kada se prisetim trenutaka s Marčelom, osećam samo žaljenje. Jedan deo mene i dalje smatra da bismo, da smo se onda venčali, i danas bili u braku. Želja nam je bila da ostarimo zajedno, međutim to se nije dogodilo", napisala je godinama kasnije glumica u autobiografiji. A sam Marčelo Mastrojani je u jednom intervjuu iz 1987. godine priznao da ju je voleo.

Fej Danavej
foto: Profimedia

"Ona je žena koju sam najviše voleo", rekao je.

Glumica se 1974. godine udala za pevača grupe "The J. Gelis Band", Pitera Vulfa. Zbog profesionalnih obaveza imali su probleme u braku, pa su se pet godina kasnije razveli. Svog drugog supruga Terija O'Nila upoznala je još 1977, a venčanje se održalo 1983. godine.

Sina Lijama dobili su tri godine pre nego što su se venčali, a nekoliko godina kasnije O'Nil je priznao da su usvojili dete. Nakon razvoda od Terija, Fej Danavej je bila u vezi s Frederikom Forsajtom, a imala je aferu i sa Robertom Altmanom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Fej Danavej