ŽIVOT TEYE DORE OBELEŽILA JE VELIKA TRAGEDIJA Mnogi kažu da zbog toga peva sa bolom, emotivnom izjavom je sve rasplakala

Srpska predstavnica je ostavila sve bez daha na pesmi za Evroviziju, ali njena životna priča je toliko emotivna da tera suze na oči

Celebrities
22:00h Autor:
ŽIVOT TEYE DORE OBELEŽILA JE VELIKA TRAGEDIJA Mnogi kažu da zbog toga peva sa bolom, emotivnom izjavom je sve rasplakala
Foto: preentscreen/Youtube

Najveće muzičko takmičenje "Evrovizija 2024" održava se u Malmeu u Švedskoj, gde se naša predstavnica Teya Dora predstavlja sa pesmom "Ramonda".

Pete u takmičarskom delu nastupile su predstavnike Ukrajine, Aliona i Džeri, sa numerom "Teresa & Maria".

Teya Dori na kladionicama predviđaju 23. osvojeno mesto u finalu Evrovizije 2024, dok je u prvoj polufinalnoj večeri na 10. mestu.

Kako će se iz dva polufinala u veliko finale plasirati po 10 najboljih zemalja, prema prognozi kladionica i naša zemlja će se plasirati u veliko finale.

Ramonda je pesma koju smo svi zavoleli prvi put kad smo je čuli, ima nešto milo i pitko u sebi. Ali je "Džanum" pesma koja gađa u srce svakoga od nas. Naročito kada znamo pozadinu i da je baš ta pesma posvećena njenom pokojnom ocu slikaru.

Teya Dora se svaki put zaplače kad zapeva "Džanum" jer joj je otac u mislima.

Pobednica izbora za Pesmu za Evroviziju Teodora Pavlovska je srpska pevačica, kompozitorka i producentkinja, mnogima poznatija kao Teya Dora, publici se predstavila brojnim numerama, ali pored pesme "Ramonda", kojom će predstavljati Srbiju u Malmeu u maju, još jedan hit ju je vinuo među zvezde, a to je "Džanum", čiji tekst nosi bolnu poruku, a sve je povezano s tragedijom koju je doživela, odnosno gubitkom oca.

Kako je i sama govorila u obraćanjima za medije, ovu pesmu uvek peva s posebnom emocijom i drhtavim glasom, a ovakva osećanja proizilaze iz tragičnog događaja koji je Teya Dora doživela kad je 2021. izgubila oca Dragana, koji je trajno ostavio tugu u njenom životu.

"Znam da bi tata bio ponosan da je doživeo da me vidi sad baš ovde".

Teya Dora
foto: preentscreen/Facebook

U pojedinim razgovorima sa sedmom silom istakla je da joj je uvek teško da peva "Džanum" jer je podseća na tragičan gubitak i zato što osoba koju je mnogo volela nije bila živa da se raduje njenom uspehu, te da svaki put misli na oca i plače. Njena majka Jasna Jojić je novinarka, te je često možemo videti u javnosti, a nedavno su iz jednog intervjua osvanuli detalji o njenom mužu Draganu.

Teya Dora
foto: Printscreen RTS

- Gandra, kako mu je glasio nadimak, bio je slikar i grafički dizajner, navodi Ist medija, koga će Borani pamtiti ne samo po logotipima koje je uradio za institucije poput tamošnjeg Muzeja rudarstva i metalurgije i Muzičke škole, već i po izložbama karikatura i sjajnih ilustracija. Inače svetski hit "Džanum" preveden je na 189 jezika, a ogroman broj postova na društvenim mrežama objavljen je upravo s ovom pesmom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs