DŽULIJA ROBERTS IZGUBILA ULOGU U FILMU KOJI JE DOBIO 7 OSKARA: Samo jedan pogrešan potez ju je skupo koštao

Postoji ona stara dobro poznata izreka "Izbirač, naiđe na otirač", upravo to bi glumica mogla da kaže za sebe kada je u pitanju ovaj hit film

Celebrities
DŽULIJA ROBERTS IZGUBILA ULOGU U FILMU KOJI JE DOBIO 7 OSKARA: Samo jedan pogrešan potez ju je skupo koštao
Foto: Shakira McQueen / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nakon uspeha filma Zgodna žena, Džulija Roberts je postala jedna od najtraženijih holivudskih glumica devedesetih i prvi izbor mnogih producenata koji su radili na romantičnim komedijama.

Među njima je bio Edvard Cvik, jedan od producenata Oskarom nagrađenog filma Zaljubljeni Šekspir, on je otkrio da je Roberts bila glavni izbor za ulogu Viole de Leseps, a njeno interesovanje za film dovelo je do toga da je Universal Pictures pristao da finansira ceo projekat.

Roberts je odletela u London, gde je trebalo da ima audicije sa potencijalnim vodećim glumcima, ali je glumica postala opsednuta idejom da Danijel Dej-Luis igra Šekspira.

Džulija Roberts
foto: Profimedia

„On je briljantan – zgodan i intenzivan. Takođe je veoma zabavan“, rekla je Roberts producentu. „Da li ste videli njegov nastup u Sobi s pogledom? Glumio je i u Šekspirovim adaptacijama. Zar ne mislite da bi bio savršen? Mogu da ga nagovorim da preuzme ulogu.“

Ali Dej-Luis je odbio ulogu jer je želeo da se posveti snimanju filma "U ime oca" reditelja Džima Šeridana.

Džulija je potom bila na audiciji sa brojnim zvezdama, uključujući Ralfa Fajnsa, Hjua Granta, Kolina Firta, Šona Bena i mnoge druge glumce. Međutim, glumica je našla mane svima njima: neko je bio krut, neko nije bio romantičan, itd.

Posle neuspešne audicije kod Pola MekGana, Džulija Roberts je odlučila da napusti ceo projekat i vrati se u SAD, a Universal Pictures je odbacio film, na koji je potrošio oko šest miliona dolara.

Gvinet Paltrou
foto: Profimedia

Godinama kasnije, studio Miramak je odlučio da oživi Zaljubljenog Šekspira, a Džon Maden je preuzeo ulogu reditelja. Film je bio nominovan za trinaest Oskara, a osvojio je čak sedam od njih, uključujući Oskara za najbolju glumicu, koji je pripao Gvinet Paltrou.

Stil / n1info.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs