TAJNA AFERA I TRUDNOĆA TOTALNO SU UNIŠTILI LEPU GLUMICU: A kad je saznala šta joj ONA radi iza leđa, raspala se

Otkrivena tajna starog holivuda: Studiji su terali njihove zvezde na abortus

Celebrities
TAJNA AFERA I TRUDNOĆA TOTALNO SU UNIŠTILI LEPU GLUMICU: A kad je saznala šta joj ONA radi iza leđa, raspala se
Foto: Profimedia

Džudi Garland je 1943. imala aferu sa Tajronom Pauerom i ostala je trudna. Ovo nije bila slučajna afera, ovo je bila ljubavna afera, i po svemu sudeći bili su ludi jedno zadrugim. A tek nakon što je Tajron otpremljen da se bori u Drugom svetskom ratu, Džudi je saznala da je trudna.

Džudi je obavestila Tajrona, a pored njega poverila se samo još svojoj najboljoj prijateljici i cimerki, Beti Ašer, koja ju je, bez znanja Džudi, špijunirala u ime MGM-a i izveštavala o svim njenim aktivnostima rukovodiocima studija.

tajron paver
foto: akg-images / akg-images / Profimedia

MGM nije želeo da njihova ptica pevačica bude okaljana bilo kakvim skandalom, a svakako nisu želeli ni da se uda za nekoga koga nije kontrolisao MGM, već konkurentski studio. Zato su uputili Beti da ubedi Džudi da pobaci bebu i odbaci Pauera.

Ašerova je odmah krenula na posao, počela je tako što nije slala Džudina pisma Tajronu, nadgledajući njene pozive, poruke i poštu, kako Tajron ne bi mogao da stupi u kontakt sa Džudi.

Kako je do tada stalno pisao i zvao kada je mogao, Džudi je zabrinulo to što je Tajron prestao da je kontaktira nakon što je saznao da je trudna. Beti Ašer je nastavila da pravi štetu rekavši Džudi da je čula da je Tajron čitao njena ljubavna pisma saborcima u barakama samo da bi ih nasmejo.

Džudi Garland
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Možemo samo da zamislimo kako je osetljiva, a već nesigurna osoba poput Džudi prihvatila ovu vest. Ašerova je konačno ubedila slomljenu Džudi da prekine trudnoću.

Ne zna se da li je bilo ponovnog susreta između Džudi i Tajrona, ili da li su ikada porazgovarali o svemu što se desilo. Ali ovaj incident, gubitak Tajrona Pauera i moguće porodice sa njim, mora da je uticao na Džudi na toliko različitih nivoa. Dodajte tome saznanje godinu dana kasnije da je njena najbolja prijateljica plaćeni špijun, koju je unajmio njen sopstveni poslodavac, ne samo da izveštava o njenom privatnom životu, već i da ga sabotira, mora da je bilo poražavajuće.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs