PRELETEO OKEAN DA BI BIO SA BOLESNIM OCEM, ON GA PRIMIO NA 45 MINUTA I DOZVOLIO DA PROVEDE NOĆ U HOTELU: Haos u Londonu

Vojvoda od Saseksa spreman je da se vrati u Ameriku nakon kratke posete domovini

Celebrities
PRELETEO OKEAN DA BI BIO SA BOLESNIM OCEM, ON GA PRIMIO NA 45 MINUTA I DOZVOLIO DA PROVEDE NOĆ U HOTELU: Haos u Londonu
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Vojvoda od Saseksa preleteo je juče više od 8.000 milja od svoje kuće u Kaliforniji do Londona da bi imao 45-minutni susret sa svojim ocem, kraljem Čarlsom, obolelim od raka.

Hari nije proveo noć ni u jednoj od mnogobrojnih kraljevskih rezidencija, jer je maltene beskućnik na tlu Velike Britanije još od njegovog izbacivanja iz kuće Frogmor prošle godine. Veruje se da je umesto toga odseo u luksuznom hotelu.

Vojvoda, koji se ukrcao na 11-časovni let nakon što mu je njegov otac otkrio da je bolestan, doleteo je iz Amerike u London sam, ostavljajući Megan, Arčija i Lilibet u njihovoj kući u Kaliforniji.

Princ Hari
foto: Profimedia

Transatlantski pohod vojvode od Saseksa pobudio je nadu da će njegov povratak u Britaniju biti iskorišćen da zaleči rane sa kraljem Čarlsom i priliku da se obrati svom bratu princu Vilijamu prvi put nakon njihove velike svađe.

Hari jedva da je i razgovarao sa svojim ocem od smrti kraljice Elizabete i navodi se da nije bilo kontakta čak ni kada je slavio svoj 39. rođendan.

Ipak izvori iz palate rekli su da nema planova za sastanak između Harija i Vilijama dok je vojvoda od Saseksa u Londonu, uništavajući nade o potencijalnoj maslinovoj grančici između kraljevske braće.

Princ Hari bi "rado prihvatio" ponovni susret sa svojim bratom Vilijamom, ali je umesto toga "proveo noć u londonskom hotelu", tvrdi se. Ne očekuje se da će dugo ostati u Londonu i trebalo bi da se vrati u svoju kuću u Montesitu u Kaliforniji koju deli sa suprugom Megan Markl i dvoje dece, nakon ove kratke posete.

Princ Hari
foto: Profimedia

Nagađanja su da bi Hariju dobrodošla prilika da se sastane sa svojim bratom, ali svakako je vojvodin primarni razlog da doputuje u Veliku Britaniju da poseti svog oca. Ako bi se kojim slučajem ukazala prilika da vidi princa od Velsa, on bi to rado prihvatio.

Stručnjaci su rekli da se nadaju da je Harijevo putovanje u Britaniju "znak primirja" i da bi "dobre vesti" o izlečenju rascepa u kraljevskoj porodici mogle doći iz "loših vesti" o kraljevom zdravlju.

Otkriveno je da je Čarls pozvao svoje zaraćene sinove i zamolio ih da mu poslednje godine ne prođu u bedi zbog njihove svađe, pa se stoga veruje da je dolazak njegovog mlađeg sina motivisano tom molbom.

Kralj Čarls III
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Kralj je kontaktirao i vojvodu od Saseksa i princa od Velsa lično da im saopšti svoju dijagnozu raka pre nego što je to objavila Bakingemska palata.

Izvor blizak Hariju rekao je da je on odmah odlučio da dođe u Veliku Britaniju kako bi bio uz oca. Stručnjaci takođe tvrde da Harijev odlazak u Britaniju "ukazuje na ozbiljnost" kraljevog stanja.

Oba brata takođe je u bliskom i stalnom kontaktu sa svojim ocem, ali nijedan još uvek nije dao javnu izjavu.

Prestolonaslednik, koji se ove nedelje vraća javnim dužnostima nakon što je pomogao da se njegova supruga, princeza od Velsa, smesti kod kuće dok se oporavlja od abdominalne operacije, takođe može da preuzme neke dužnosti u ime svog oca, pored svojih angažmana, dok se Kralj leči.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs