Svaka domaćica mora da zna

Bez panike: Šta da radite ako belance neće da se umuti ili vam je jelo mnogo ljuto

Ne očajavajte ako vam je meso u rerni pregorelo, supa je presoljena, a sos je pun grudvica - evo rešenja
Fitnes & Nutricija
19:28h Autor:
Bez panike: Šta da radite ako belance neće da se umuti ili vam je jelo mnogo ljuto
Foto: Thinkstock

Ukoliko vam spremanje hrane ne ide kako ste planirali, nemojte da paničite i da očajavate, jer rešenje postoji, prenosi Lisa.rs.

Meso je zagorelo

Trikovi su dozvoljeni. Odsecite potamnela mesta i vratite meso u rernu (na nešto tišu vatru). Ako vam je zagorelo svinjsko meso, izgorela mesta isecite prilikom sečenja pred serviranje. Preko mesa prelijte sos.

Belance neće da se umuti

Najčešći uzrok ovome je žumance. Ako i najmanja trunčica upadne u belanca možete da mutite i mutite, ali ona se neće umutiti u čvrst sneg. Šta će pomoći? Dodajte malo limunovog soka ili soli i nastavite da mutite!

OVDE saznajte kako da napravite domaći majonez za dva minuta.

Supa je preslana

Ovo može da se dogodi svakome. U supu dodajte kesicu pirinča i kuvajte je u supi oko 15 minuta. Kod krem-čorbi i onih običnih umešajte rendani krompir.

Sos sa grudvicama

Ništa strašno. Dodajte komadić hladnog maslaca i sve dobro izmiksajte. Sos ne samo da će biti bez grudvica već će dobiti i lep sjaj.

Koje su male tajne velikih domaćica saznajte OVDE.

Guska ili ćurka je previše suva

Tu je sos. Suvo meso ne možete ponovo učiniti sočnim. Ali zato ga servirajte sa dosta sosa. Sa njim ce guščije ili ćureće meso biti odličnog ukusa.

Jelo je veoma ljuto

Dodavanje vode nije rešenje. Umešajte malo mleka ili pavlake, a ako se oni ne slažu sa preljućenim jelom, korisna bi mogla da bude i paradajz-pasta.

A kako da najbrže oljuštite kuvani krompir pogledajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs