Vredi probati

Kada vam je najpotrebnije: 8 naučno potvrđenih načina da podignete nivo samopouzdanja!

Samopouzdanja nikad dosta, srećom, nauka je došla do nekoliko jednostavnih načina da "iz šteka" izvadimo to malo samouverenosti u datom trenutku
Lifestyle
15:02h Autor:
Kada vam je najpotrebnije: 8 naučno potvrđenih načina da podignete nivo samopouzdanja!
Foto: Shutterstok

Kada nam je samopouzdanje najpotrebnije, obično nam baš tad fali - na poslu, razgovoru za posao, ljubavnom sastanku i sličnim situacijama.

Srećom, nauka je došla do nekoliko jednostavnih načina da "iz šteka" izvadimo to malo samouverenosti u datom trenutku, prenosi Hafington Post.

1. Za početak, stojite uspravne glaveBrojna istraživanja su pokazala da osobe koje stoje podignute glave, osim što javnosti šalju signal osobe koja je samouverena, i iznutra se mnogo bolje osećaju. Vaš stav može da poveća nivo samopouzdanja i da bude potencijalni pokazatelj uspeha.

OVDE pročitajte kojih 20 stvari čine da se osećate sjajno u svojoj koži - jedno je kod muškaraca, a sasvim drugačije kod žena!

2. Iskopajte taj stari omiljeni album

Pripremate se da nekoga pozovete na sastanak ili zatražite povišicu? Pritisnite dugme "play". Istraživanja su pokazala da slušanje muzike pozitivno da utiče na samopouzdanje.

OVDE saznajte kojih 10 stvari čine ženu lepom, a ne seksi - bez dileme.

3. Prisetite se trenutka kada ste se osećali moćno Kada u sećanje prizovete one trenutke kada ste se osećali sjajno u svojoj koži, može vam automatski pomoći da povratite raspoloženje kada se osećate loše. Međutim, kanalisanje pozitivne energije neće učiniti samo da se osećate bolje, već ćete se i ponašati drugačije.

4. Prepustite se vašem jutarnjem ritualu

Ti prvi momenti nakon buđenja nisu samo od suštinske važnosti za početak dana, već mogu uticati i na nivo samopouzdanja. Iako vam se to možda čini više uzaludno nego vredno, prepustite se svojim jutarnjim navikama, priuštite svom telu i duhu ono što mu je potrebno. Počnite jutro s mirom i natenane.

OVDE pročitajte najkraći savet jednog milijardera za sve koji žele da uspeju u životu!

5. U tom istom duhu, mudro odaberite svoj autfitStara izreka "Obucite se za uspeh" zaista ima smisla. Vaš izgor garderobe uticaće i na to kako ćete se taj dan osećati, a samim tim i ponašati.

6. Kanališite svoju omiljenu poznatu ličnost

Pomisao na neku poznatu ličnost poput Holivudskih zvezda (Ali te oči, taj stav, to telo), suprotno uvreženom mišljenju, može nam pomoći da steknemo samopouzdanje umesto da se osećamo nedovoljno dobrim. Naime, ukoliko smo svesni svih kvaliteta koje ta ličnost poseduje, primoraćemo sebe da i sami poradimo na njima.

Kako da ga imate samo za sebe? OVDE saznajte kojih 8 stvari muškarci vole kod žena.

7. Dobro se istegnitePonekad je samo potrebno dobro, produženo istezanje, poput onog jutarnjeg, nakon ustajanja iz kreveta. Istezanje mišića vraća telo u pravilan položaj i omogućava bolji protok krvi. Zato, podignite ruke uvis.

Bez njih se može i mora - OVDE pročitajte kojih 5 stavki narušavaju vaše zdravlje i izgled.

8. Steknite nove veštineUčenje nekog stranog jezika ili bilo koji drugi vid kognitivnog razvoja, doprineće da budete zadovoljniji sobom i svojim životom, kao kada dobijete povišicu na poslu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs