Dan kada su Srbi i Crvena armija isterali Nemce

70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu

Posle višednevnih krvavih i teških borbi pripadnici Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, pomognuti svojim sovjetskim saveznicima, oslobodili su Beograd 20. oktobra 1944. i time okončali 1287 dana dugu nemačku okupaciju
Vesti
13:10h Autor:
70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu
Foto: Wikipedia

Državna ceremonija povodom obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu održaće se danas na Groblju oslobodilaca Beograda i kraj Spomenika stradalim sovjetskim pilotima na Avali.

Ceremoniju uz pune državne i vojne počasti predvodiće ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, navodi se u saopštenju Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

U okviru spomen-kompleksa groblja oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu, pored ministra za rad, vence će položiti predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, grada Beograda, SUBNOR-a Srbije, kao i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije, general armije Valerij Gerasimov i predstavnici ambasada Rusije, Ukrajine, Belorusije i Azerbejdžana u Srbiji.

U nastavku programa obeležavanja godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, kraj Spomenika stradalim sovjetskim pilotima koji se nalazi na Avali biće položeni venci i odata počast.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs