Prema Feng Šuiju

5 mesta na kojima ne smete da držite vodu: Sa desne strane ulaznih vrata donosi preljubu!

Kako biste aktivirali vodenu energiju, potrebno je nešto što će da simboliše taj element. To može da bude stvarna vodena masa ili slika vode
Zanimljivosti
20:10h Autor:
5 mesta na kojima ne smete da držite vodu: Sa desne strane ulaznih vrata donosi preljubu!
Foto: Shutterstock

Voda, po principima Feng šuija, može da donese neizmernu sreću i blagostanje, ali morate da se pridržavate osnovnih pravila za njeno korišćenje.

Kako biste aktivirali vodenu energiju, potrebno je nešto što će da simboliše taj element. To može da bude stvarna vodena masa ili slika vode. Dodatno pojačanje vodene energije pomoći će neki metalni element.Osim što morate da poštujete dole navedene zabrane, vodite računa da vam je voda uvek sveža, bistra, da teče i žubori i da je na povoljnom mestu po Feng šuiju.

Kako izgleda Feng šui za blagostanje u domu saznajte OVDE.

Evo na kojih 5 mesta u domu ne smete da stavljate posude, vaze ili akvarijume sa vodom:

1. Voda sa desne strane ulaznih vrata

Odnosi se na vodu unutar doma kao i onu izvan njega. Ovakva lokacija bilo koje količine vode značila bi nepovoljnost za vašu porodice ako ste u braku, i/ili vrlo lošu reputaciju, ako niste u braku. Oženjenim muškarcima ova voda navodno donosi brojne prilike za preljubu, koje će oni, pod uticajem nepovoljnog Feng šuija, kad-tad i iskoristiti, ma kako odani i čestiti inače po prirodi bili.

Energetski vampiri - OVDE saznajte na kojih 7 rizičnih predmeta i navika upozoravaju Feng Šui stručnjaci.

Zato je vrlo važno da se pobrinete da vam se akvarijum, fontana, jezerce ili vodeno-cvetni aranžmani nikada ne nađu na tom nepovoljnom položaju. Ako je ikako moguće postavite vodopad ili fontanu s leve strane ulaznih vrata, što je posebno povoljno. Voda neka uvek teče ka domu, a ne od njega i neka bude udaljena barem nekoliko metara od ulaznih vrata.

2. Voda u spavaćoj sobi

Voda koja se koristi u Feng šui svrhe uvek je Yang. Spavaća soba uvek treba da bude malo više Yin. Zato voda u spavaćoj sobi postaje Yin i deluje nepovoljno. Šteti zdravlju i skladnim bračnim odnosima. Nije poželjno čak ni postavljanje slike s motivom vode u spavaćoj sobi, a kamoli prave vode. Stručnjaci tvrde da vam čaša s vodom na noćnom ormariću neće naštetiti.

Kako da opremite spavaću sobu pomoću Feng šuija saznajte OVDE.

3. Voda iza leđa

Ovo se odnosi na akvarijum, sobne fontane i slike s motivom vode koji vam se mogu naći izvan vidokruga, iza vaših leđa dok sedite i odmarate ili radite. Ne odnosi se na slavine i vaze. Takođe, isto upozorenje je i za potok ili reku koja protiče iza vašeg doma, kao i za jezerce ili fontanu iza kuće. Ovako locirana voda donosi vam nesreću u vidu izdaje na poslovnom i privatnom planu od ljudi od kojih biste to najmanje očekivali.

OVDE saznajte kako da očistite kuću od energetskog otpada - tradicionalni načini su najbolje rešenje!

Neočekivani problemi zaskočiće vas ako se ne pobrinete da ovaj moćni element uvek držite pod nadzorom.Naravno, ako je reka, jezero ili potok iza kuće – to je nemoguće promeniti i zato postoje korektivna sredstva koja će vam savetovati Feng šui stručnjak.

4. Nepovoljna voda

To je voda koja je ustajala, zamutila se, smrdi, u kojoj nešto truli. To može da bude akvarijum koji niste na vreme očistili, vaza kojoj je neophodna hitna promena vode, kao i obična čaša vode koju ste spustili na neko neuobičajeno mesto, na primer na policu za knjige i potpuno zaboravili, a ona sada danima skuplja prašinu i privlači bolest i nesreću.

Koje su Feng šui lekovite boje saznajte OVDE.

5. Voda ispod stepenica

Ovo je još jedno mesto na kojem ne želite da imate ništa vodeno, pogotovo ako imate decu. Vaze s cvećem, vodeni aranžmani, akvarijumi, sobne fontane mogu da se na prvi pogled čine kao idealna dekoracija za prazan prostor pod stepenicama, ali imajte na umu da hodajući stepenicama vi simbolički gazite po ovim vrednim Feng šui simbolima bogatstva i blagostanja i time ih omalovažavate.

Kako prostor ispod stepenica direktno utiče na sreću dece i potomstva, bilo da oni žive s vama ili su odrasli i odselili se, postavljanje vode na ovom mestu donosi im veliku finansijsku štetu.

OVDE saznajte kako da privučete bogatstvo pomoću Feng šuija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs