Isprobajte nešto novo

20 saveta za sreću: Izađite u šetnju, igrajte društvene igre, pevajte na sav glas, kuvajte!

Postoji više načina koji će vam vratiti osmeh na lice gotovo istog trenutka, a među njima su šetnja, poziv upućen prijatelju, spisak stvari na kojima ste zahvalni
Zanimljivosti
23:10h Autor:
20 saveta za sreću: Izađite u šetnju, igrajte društvene igre, pevajte na sav glas, kuvajte!
Foto: Thinkstock

Ukoliko se u poslednje vreme osećate kao da to niste vi, ne brinite. Vremena jesu stresna i nekad vam se čini da stvari izmiču kontroli, što i te kako negativno utiče na vaše psihičko stanje, ali ipak, postoji više načina koji će vam vratiti osmeh na lice gotovo istog trenutka, piše Lisa.rs.

1. Igrajte društvene igre (Ne na mobilnom telefonu!)Okupite vašu porodicu, pozovite prijatelje i organizujte veče društvenih igara. Ne samo da ćete biti okruženi ljudima koje volite, već će prijateljska takmičenja zagarantovano popraviti vaše raspoloženje i obezbediti vam veče dobre zabave i smeha.

2. Smejte se!Kada ste u bilo kakvoj nedoumici – uvek se opredelite za osmeh! Osim toga što je zarazan, smeh pomaže u oslobađanju od stresa, popravlja raspoloženje i podstiče lučenje hormona sreće – endorfina.

3. Izađite u šetnju

Ako kod kuće ili na poslu ne ide sve po planu, izdvojte vreme i izađite u šetnju. Ne mora da bude dugačka, ali brzi hod će pomoći da se oslobodite negativne energije, a svež vazduh će vam pročistititi um i razbistriti misli.

4. Pozovite prijateljaNe, ne kucajte mu SMS poruku, već ga pozovite! Poziv upućen bliskom prijatelju odličan je način da porazgovarate o svim brigama i dobijete pravi savet od osobe kojoj verujete.

5. Isprobajte nešto novoPrekinite rutinu i napravite promenu vašem životu! Učlanite se u novu teretanu, posetite restoran u kom do sad niste bili i na posao idite putem kojim inače ne idete!

Kako da postignete balans pomoću formule za zdrav i uravnotežen život, opširnije saznajte OVDE.

6. Isključite se!Odmorite um tako što ćete isključiti sve uređaje oko sebe i bar na kratko pobeći od društvenih mreža.

7. Pevajte (Naglas!)Osećajte se slobodno da zapevate pod tušem, u kolima, bilo gde! I garantujemo da ćete se osećati odlično – dobili nakon toga ugovor za snimanje albuma ili ne!

8. Volontirajte

Ništa neće učiniti da se osećate bolje od pružanja pomoći ljudima kojima je potrebna.

9. Napravite spisak stvari na kojima ste zahvalniČesto se fokusiramo na negativne stvari u životu i patimo za onim što nemamo. Odmah podignite raspoloženje tako što ćete zapisati na papir sve one stvari na kojima ste zahvalni – nije bitno koliko su velike ili male.

10. Kuvajte!Za početak, opredelite se za boraniju – ona će vas učiniti srećnim! Budući da ova biljka iz porodice mahunarki sadrži veliki nivo aminokiselina poznatih pod nazivom L-dopa (dopamin), i te kako će uticati na poboljšanje vašeg raspoloženja i smanjiti depresiju.

OVDE pročitajte kojih 6 faktora je potrebno za sreću.

11. Krenite na joguVeliki broj poznatih ličnosti upražnjava ovu tehniku opuštanja i zna koliko je ona delotvorna za njihov organizam. Pronađite vama najbližu teretanu ili studio i što pre započnite sa ovim vežbama! Ili, pogledajte naša uputstva za jogu za početnike ovde i krenite na svoj lični kurs!

12. Napravite pauzuMožda vam je samo potreban dobar odmor od svega. Umesto da planirate putovanja, izdvojte vreme za avanture u vašoj okolini. Posetite znamenitosti grada, istražite nova mesta, uživajte u prirodi – to će vam pomoći da se resetujete, ali i da više cenite sve ono što vas okružuje.

13. Uputite se ka ostvarenju snova

Krenite za njima! Umesto što se skrivate iza velike slike nečeg naizgled nedostižnog, napravite mali korak u tom pravcu, i to odmah! Sama činjenica da ste krenuli u pravcu ostvarenja vaših želja i snova učiniće vas srećnima istog trenutka!

14. Pronađite zabavu u kuhinjiČak i ako se ne možete pohvaliti velikim kuvarskim sposobnostima, odmorite vaš um istraživanjem novih namirnica u kuhinji i isprobavanjem novih recepata.

15. MeditirajteMeditacija je odličan način da se opustite i ojačate odnos između vašeg uma i tela. Uz to - besplatna je, a izuzetno korisna!

7 pouzdanih znakova da ste srećni, a kojih možda niste svesni saznajte OVDE.

16. Udelite komplimentIzmamite osmeh druge osobe tako što ćete joj uputiti nekoliko pravih reči. Ubrzo očekujte i osmeh na svom licu!

17. Sredite prostor oko sebeZa bolji osećaj, potrebno je da se dobro organizujete. Otarasite se svih nepotrebnih stvari iz kancelarije i reorganizujte prostor u kom boravite – to će ga osvežiti i učiniti ga novim. Osim toga, to je odlična polazna tačka za sve buduće projekte i napredak.

18. Doživite trenutak

Umesto što usmeravate snagu na pokušaje da detaljno kontrolišete budućnost i na brige o prošlosti, živite u trenutku. Budite tu, živite u sadašnjosti, uživajte u momentima.

19. Odmorite seUkoliko imate poteškoća sa oslobađanjem uma od negativnih misli i stvari koje vas opterećuju, odmorite se. Napravite kratak predah i odremajte – odmorićete um i telo, i imaćete drugačiji pogled na stvari kada se probudite.

20. Sve će biti u redu!Imajte to na umu. Pozitivno razmišljajte i zapamtite – sve će na kraju biti dobro. Ako nije dobro, još nije kraj.

A OVDE saznajte koje rečenice treba da izbegavate, u suprotnom ćete se upropastiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs